La Nit dels Museus

Per aquesta edició, l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus sota el lema “El poder dels museus”. I és que els museus tenen el poder de transformar el món que els envolta, de provocar canvis positius en les seves comunitats. Ho fan a través de tres eixos: la sostenibilitat, la innovació en la digitalització i l’accessibilitat i la construcció de comunitat a través de l’educació.

Enguany, ens unim a la celebració del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels museus amb la intenció de donar a conèixer el poder del nostre museu, i acostar als visitants un tastet de les activitats que oferim. Per aquest motiu, hem organitzat la següent programació:

  • Taller de pells reciclades. De 19h a 20:30h. El nostre museu ofereix un ampli ventall d’activitats familiars i educatives per a totes les edats, i d’entre aquestes activitats destaquen els tallers de manualitats. A la Nit dels Museus volem donar a conèixer la nostra oferta educativa amb un petit taller pensat per a tota la família, on els nens i nenes podran fer una petita manualitat que s’enduran a casa. Aquest taller el fem amb la col·laboració d’Nquart Leather i la mestra artesana del cuir, Sandra Quílez.

 

  • Passeig per la història del guadamassil. Recorregut de 20min a les 21h i a les 21.30h. El Museu de l’Art de la Pell destaca per la seva col·lecció en objectes decorats amb guadamassil, una tècnica artística aplicada en la pell de gran qualitat i sumptuositat. Coneixerem en què consisteix aquesta tècnica, així com la seva història i la seva utilitat (tan quotidiana com litúrgica).

 

  • Performance artística. De 19h a 22h. Celso Pereira ens mostrarà com treballa la seva obra amb una recreació del seu taller i pintant obres originals en directe. Serà una bona oportunitat per acostar-se a l’artista i conèixer de primera mà quina és la seva forma de treballar.