Teatre d’ombres xinès

Aquest any, en motiu del Festival Nits de Cinema Oriental que se celebra a Vic del 18 al 23 de juliol, el nostre museu hi col·labora de diverses maneres.

Per una banda, s’ha muntat una petita exposició de producció pròpia de figures xineses per a teatre d’ombres. Amb aquesta exposició, es vol mostrar una part de l’àmplia col·lecció que té el museu de figures per a fer aquest tipus de teatre. Concretament, se n’han escollit 25 d’entre les 416 que conformen la col·lecció de figures d’ombres xineses (sense tenir en compte les altres col·leccions de figures provinents de Tailàndia o Indonèsia, per exemple). És una bona oportunitat per acostar-se a les tradicions populars d’aquesta cultura asiàtica, tot observant com es treballava la pell per a realitzar aquestes peces, ja que estan plenes de detall, color i significat.

 

Per altra banda, el dijous 20 de juliol, a les 17h, la companyia Rondallaire ens farà submergir en en un món màgic de llums i ombres, en la teatralització de la llegenda xinesa Els Quatre Dracs. La seva adaptació s’anomena Aigua, i es representarà en un teatrí evolucionat de les ombres xineses, amb il·luminació i animació d’objectes. Aigua és un conte sobre l’amistat d’un ésser màgic, un drac xinès, i la petita Xen. És una història de revolta davant la injustícia i l’abús de poder, de com n’és d’important l’ajuda col·lectiva i la valentia en un món on el bé més preuat i necessari és… l’aigua.

Per a més informació sobre l’activitat i la programació del Festival de Nits de cinema oriental, podeu visitar el següent enllaç: http://cinemaoriental.com/programacio/