Parfleche

Parfleche

Pell crua i policromada

23x85x35cm

S. XVIII-XIX

Canadà

Inventari: MAP 372; C/1942

Descripció

Bossa de cuir d’una sola peça. Cuir de color clar, presenta una decoració pintada en verd i vermell. Als costats hi ha dibuixats dos cavalls.

Història

Aquest objecte forma part de la cultura nadiua situada entre el Canada i el nord d’Estats Units. Actualment els hereus d’aquesta cultura es troben concentrats en reserves així com els animals que caçaven.

Aquest objecte era utilitzat per les tribus nòmades nord-americanes per transportar objectes personals, roba i aliments.

Els cavall que apareixen tintats a la pell no tenen un significat concret, de fet la creença que tots els éssers vius formen part de la Terra és pròpia d’aquesta civilització, no es fan distincions entre animals i humans.

Bibliografia

A.A.D.D. 1992. L’Art en la Pell. Cordovans i Guadamassils a la Col·lecció Colomer Munmany. Generalitat de Catalunya. Núm. 53

A.A.D.D. 1999. Catalogo de la exposición: Los Siux. Los pieles rojas imaginados. Museo de América de Madrid. Fundació Caixa de Girona.

QUICK, JENNIFER. 2004. Magnificent Objects From the University of Pennsylvania Museum Of Archaeology and Anthropology. University of Pennsylvania Museum Of Archaeology and Anthropology. Philadelphia.