Passades

Art i Art

Del 4 de juliol al 1 de setembre de 2019 -Més informació

Mostra col·lectiva on s’estableix un diàleg entre els paisatges de Josep Vivet i les obres de caràcter conceptual de Miquel Pratdesaba. Els mateixos artistes oferiran una visita guiada a l’exposició el proper dissabte 10 d’agost a les 17.30h per conèixer tots els detalls de la seva obra.

Ombres de Siam

Del 2 de juliol al 1 de setembre de 2019 -Més informació

Exposició organitzada amb la col·laboració del Festival Nits de Cinema Oriental, on es podran contemplar algunes de les ombres tailandeses més significatives que es conserven a la reserva del museu: des d’animals fins a figures humanes, passant per objectes ornamentals i cerimonials.

Trajectòria 19

Del 6 de juny al 24 de juny de 2019 -Més informació

Exposició col·lectiva amb treballs fets pels alumnes del Cicle Superior de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

Teatre cremat, teatre oblidat

Del 12 de maig al 1 de setembre de 2019 -Més informació

A través de documentació, fotografies i una maqueta feta per l’osonenc Miquel Parareda i Codina, recordarem el tràgic incendi del desaparegut Teatre Principal de Vic que va produir-se fa exactament 100 anys. L’exposició es podrà visitar fins a l’1 de setembre.

La Farinera, art a la fàbrica

Del 10 de maig al 2 de juny de 2019 -Més informació

Nadal i Reis al MAP! Activitats familiars

Del 19 de desembre al 6 de gener de 2019 -Més informació

Des del museu, proposem diverses activitats pensades per a tots els públics (familiar, adult i infantil). Coincidint amb les festes de Nadal, oferim activitats i tallers d’artesania per als més petits.

Visita familiar Tres Reis, tres selles. Els orígens de la Cavalcada a Vic

Del 27 de novembre al 5 de gener de 2019 -Més informació

Veniu amb la família a visitar els tresors que amaga l’exposició Tres Reis, tres selles. Els orígens de la Cavalcada a Vic.

Tres Reis, tres selles. Els orígens de la cavalcada a Vic

Del 27 de novembre al 5 de gener de 2019 -Més informació

Amb motiu del 75è aniversari de la cavalcada de la ciutat, el Museu de l’Art de la Pell de Vic exposa “Tres Reis, tres selles, els orígens de la Cavalcada a Vic” una exposició d’objectes que els reis utilitzen en el seu llarg viatge d’orient des de fa milers d’anys.

Osona, 50 milions d’anys enrere

Del 29 de setembre al 5 de gener de 2019 -Més informació

Fa entre 58 i 32 milions d’anys, la gran conca que avui és Osona s’anava omplint de sediments marins i continentals. L’exposició reflecteix un gran esclat de vida marina així com les mostres fossilitzades de la seva activitat. Tot aquest patrimoni paleontològic és excepcional per la seva diversitat i qualitat.

El so de la pell

Del 5 de juliol al 31 de octubre de 2018 -Més informació

Coincidint amb la Festa Major de Vic inaugurarem una nova exposició temporal de producció pròpia, on els protagonistes seran instruments musicals d’arreu del món que, fins ara, teníem guardats a la reserva del museu.

Síntesi pictòrica vital, de Josep M. Forcada

Del 3 de juliol al 2 de setembre de 2018 -Més informació

Aquesta exposició presenta un nombrós recull d’obres d’art de Josep Maria Forcada i Casanovas, de diverses etapes pictòriques i especialment de la seva última època. A través d’aquest recull excepcional podem observar com l’autor es va desprenent d’influències clàssiques per anar cercant amb més intensitat la força impressionista.

Trajectòria ’18

Del 25 de maig al 24 de juny de 2018 -Més informació

Presentació pública del projecte que realitza l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic al finalitzar un cicle formatiu o els estudis superiors. L’exposició és una mostra ben variada de les diverses disciplines plàstiques que els alumnes han treballat durant el curs. INAUGURACIÓ: Divendres 25 de maig a les 19h.

Entrepells

Del 6 de abril al 13 de maig de 2018 -Més informació

Aquesta exposició neix a partir del treball realitzat per part de tots els alumnes de La Farinera CAVV. Els alumnes són d’edats molt diverses i tots han treballat entorn la pell, el que ofereix una mostra molt interessant i enriquidora sobre l’ús i el treball de la pell.

La insígnia Mestre Artesà 2017

Del 5 de març al 3 de abril de 2018 -Més informació

Un any més, l’exposició itinerant La insígnia Mestre Artesà arriba al nostre museu per donar a conèixer els projectes procedents de les escoles catalanes amb cicles superiors de joieria, així com les insígnies guanyadores del 2017. Enguany, el Mestre Artesà convidat és el ceramista osonenc Pep Madrenas.

Advanced post-nuclear romanticism

Del 9 de febrer al 1 de abril de 2018 -Més informació

Pintures de gran format que envolten el visitant, l’isolen i l’encasten en el bell mig d’un nucli pictòric original, convertit en autèntic generador d’un conjunt de treballs que porten ja uns quants anys de gestació.
INAUGURACIÓ: Divendres 9 de febrer, a les 19h.

Blanc i negre

Del 17 de novembre al 28 de gener de 2018 -Més informació

Anna Pont presenta una exposició on mostra alguns dels seus treballs realitzats des del 2012. S’hi podrà veure com experimenta amb diversos suports i tècniques d’on sorgeixen nous camins d’expressió, demostrant que entre el blanc i el negre hi ha una àmplia gamma de grisos.

Teatre d’ombres xinès

Del 5 de setembre al 30 de setembre de 2017 -Més informació

Aquest estiu, el MAP ha tret de la reserva del museu una part de la col·lecció de figures xineses que s’utilitzaven a principis del segle XX per a fer teatre d’ombres. És una bona oportunitat per conèixer de prop aquests objectes i el seu magnífic treball en pell.

Cartells de Festa Major del carrer de Gurb

Del 2 de agost al 3 de setembre de 2017 -Més informació

En motiu de les festes del barri del carrer de Gurb, enguany s’inaugurarà una petita exposició temporal al nostre museu on es podran veure els cartells de les festes del barri, conservats des del 1930 fins avui, entre d’altres curiositats lligades al barri.

Paisatges d’Osona a peu de cavallet

Del 30 de juny al 30 de setembre de 2017 -Més informació

Exposició formada per 31 pintors osonencs, de trajectòria reconeguda i que aportaran un total de 62 obres pintades a l’aire lliure. Aquestes obres mostraran diversos racons especials i emblemàtics de la nostra comarca des del punt de vista artístic.

Trajectòria 17

Del 9 de juny al 25 de juny de 2017 -Més informació

Presentació pública del projecte que realitza l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic al finalitzar un cicle formatiu o els estudis superiors. Els alumnes exposaran els seus treballs, per aquest motiu serà una mostra ben variada de les diverses disciplines plàstiques que han treballat durant el curs.

51è Concurs de Pintura Ràpida

Del 8 de abril al 23 de abril de 2017 -Més informació

Fins el 23 d’abril es podran veure totes les obres que han participat en el 51è Concurs de Pintura Ràpida del Mercat del Ram de Vic.

NIX, d’artistes com a cecs, de cecs com a artistes

Del 1 de abril al 20 de maig de 2017 -Més informació

Obres fetes en temps diferents i que coincideixen en explorar el defora de la imatge, aquells espais de l’inconegut que sempre han marcat el seu singular treball en la pintura d’Àlvar Calvet. Nix és la deessa primordial de la nit, i precisament, les obres que ara ens presenta són una experiència sobre l’invisible i la ceguesa.

Creure en 10 coses impossibles abans d’esmorzar

Del 11 de febrer al 26 de març de 2017 -Més informació

En motiu del 25+1 aniversari d’H. Associació per a les Arts Contemporànies, es proposa un projecte expositiu que serà una celebració. Durant la inauguració es duran a terme accions i performances de diferents artistes, pensadors i escriptors que produiran rastres per a l’exposició.

VICCC16 Panoràmica

Del 10 de febrer al 26 de març de 2017 -Més informació

En motiu de Vic Capital de la Cultura Catalana celebrat el passat any 2016, s’exposarà al museu una mostra temporal que farà de resum d’algunes de les activitats que en van formar part. L’exposició interactuarà amb la col·lecció permanent del museu.

La insígnia Mestre Artesà 2016

Del 7 de febrer al 5 de març de 2017 -Més informació

Un any més, aquesta mostra itinerant, passarà pel nostre museu per donar a conèixer els diversos projectes de les escoles catalanes amb cicles superiors de joieria que han participat en el concurs anual d’insígnies Mestre Artesà.

Permeabilitats

Del 14 de octubre al 29 de gener de 2017 -Més informació

En el context de VICCC es vol destacar el caràcter singular i transversal d’aquesta exposició que combina diferents disciplines artístiques: pintura, escultura, dibuix i vídeo. Amb ella es fa un sentit homenatge a Joan Furriols, qui dialoga generosament amb el treball de Pep Montoya i Jordi Lafon.

Pau Uriel

Del 2 de setembre al 2 de octubre de 2016 -Més informació

L’exposició és un recull d’obres dels últims anys de l’artista Pau Uriel. Aquesta mostra serà una bona ocasió per conèixer de prop la seva obra i les diverses tècniques artístiques que treballa: oli, tinta, acrílic, aquarel·la, gravat, ceràmica i “objectes trobats”.

La festa popular. La catalanitat cívica

Del 9 de juliol al 28 de agost de 2016 -Més informació

L’exposició mostra com la festa popular va més enllà d’omplir el temps d’oci cultural de la societat. Les manifestacions festives emmarquen les relacions entre les persones que viuen en societat i les seves relacions amb el medi que les envolta. Aquesta exposició explica de manera gràfica i amena la festa catalana en diferents àmbits.

Festioles

Del 9 de juliol al 2 de octubre de 2016 -Més informació

Per primera vegada podrem veure junts en un mateix espai tots els elements de la cultura popular i festiva de la ciutat de Vic. L’exposició reuneix un extens i divers patrimoni festiu que mostra tots els elements que conformen la festa popular vigatana: gegants, caps de llúpia, cap grossos i bestiari de Vic. PRORROGADA fins el 2 d’octubre.

Trajectòria

Del 6 de maig al 19 de juny de 2016 -Més informació

El proper divendres 6 de maig, a les 18.00h, inaugurarem al museu una nova exposició temporal que es podrà veure fins al 19 de juny. L’exposició porta el títol de “Trajectòria”, i és la presentació pública dels projectes finals dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

Bofill – Antològica

Del 29 de març al 1 de maig de 2016 -Més informació

Les obres compilades per aquesta exposició antològica de Fidel Bofill, són una mostra de tota la seva producció, on es posa de manifest el seu caràcter d’artista polièdric: pintor, dibuixant, il·lustrador, ceramista i escriptor.

La insígnia Mestre Artesà 2015

Del 24 de març al 24 de abril de 2016 -Més informació

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) organitza una exposició itinerant del concurs que es convoca anualment d’Insígnies de Mestres Artesans. Enguany es mostren les obres presentades i guardonades en l’edició del 2015 i, a més, també hi col·laborarà el forjador i escultor Enric Pla i Montferrer.

Parlem del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunya

Del 7 de novembre al 24 de gener de 2016 -Més informació

L’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM), en el seu vintè aniversari, presenta l’exposició “Parlem del temps. Història de l’afició meteorològica a Catalunya”. Adaptació a la itinerància de l’exposició del mateix nom produïda per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

La vida a pagès, l’estudi de la masia catalana

Del 5 de novembre al 24 de gener de 2016 -Més informació

Exposició basada en els continguts de l’Estudi de la Masia Catalana dut a terme per el Centre Excursionista de Catalunya entre el 1923 i el 1936

Uniones.

Del 14 de maig al 5 de juliol de 2015 -Més informació

Diego Osorio exhibeix una mostra de forja que barreja tècniques i materials diversos, des de la ceràmica fins a les arrels naturals, tots ells, materials que li permeten aprofundir en el concepte d’unió des de diversos aspectes: la vida, les relacions humanes, i fins i tot, la violència.

De bèstia a bèstia

Del 14 de maig al 5 de juliol de 2015 -Més informació

L’exposició presenta un recull de formes escultòriques on l’artista intenta plasmar totes les vivències que ha tingut amb les diferents espècies treballades.

La Insígnia Mestre Artesà 2014

9 de abril de 2015 -Més informació

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) organitza una exposició itinerant del concurs que es convoca anualment d’Insígnies de Mestres Artesans. Enguany es mostren les obres presentades i guardonades en l’edició del concurs de 2014.

Parelles artístiques, experiències creatives per a la salut mental

13 de febrer de 2015 -Més informació

Exposició itinerant d’obres artístiques que són fruit del treball a “quatre mans” entre artistes amateurs –usuaris dels serveis de salut mental- i artistes professionals, els quals treballen per parelles.

La col·lecció permanent del MAP

Del 1 de gener al 31 de desembre de 2015 -Més informació

La col·lecció centrada en objectes elaborats totalment o parcialment amb pell, presenta una tipologia heterogènia: baguls, paravents, frontals d’altar, arquimeses, cadires, selles de muntar, màscares, figures per a teatre d’ombres, etc. Les peces són de gran riquesa artística i són de procedències i èpoques ben diverses.

Sanzclos

Del 19 de desembre al 8 de febrer de 2015 -Més informació

L’exposició retrospectiva de l’artista Ferran Sanz que compta amb la col·laboració del Museu de l’Art de la Pell de Vic, el Patronat d’Estudis Osonencs, i El Centre d’Arts Contemporànies de Vic (AcVic) i ExArtVic. Una part de la mostra estarà exposada al Museu de l’Art de la Pell de Vic i una altra es podrà visitar al Temple Romà.

Dans la peau/Dins la pell

6 de novembre de 2015 -Més informació

L’École Supérieure d’Art des Pyréneés site de Tarbes (França) i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic (Catalunya) xposen al MAP a “Dans la peau/Dins la pel” . Són dues exposicions en una on es mostren interessants treballs de creació fets per alumnes, exalumnes i professors d’aquests dos centres en un projecte d’abast internacional.

Catalunya i la Guerra de Successió

Del 26 de juny al 6 de octubre de 2014 -Més informació

Amb motiu del tricentenari de la Guerra de Successió, el Museu de l’Art de la Pell acull una triple exposició per commemorar els fets que l’11 de setembre del 1714 va marcar la fi de la lluita al Principat. L’exposició és un tribut a la Compilació de les Constitucions de Catalunya de 1704 on s’hi recullen les nostreslleis, costums i drets històrics

A la pell d’Àfrica – Geni Pla (Obra final de Fosa artística)

Del 23 de maig al 18 de juny de 2014 -Més informació

“A la pell d’Àfrica” és l’obra final de fosa artística de Geni Pla que consta de joies, màscares i diversos objectes ornamentals pel cos de la dona, inspirades en els pobles d’Àfrica.

Insígnia Mestre Artesà 2013

Del 23 de maig al 22 de juny de 2014 -Més informació

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) es complau a convidar-vos a visitar la mostra itinerant de l’exposició del concurs d’Insígnies de Mestres Artesans 2013

Experiències Matemàtiques

Del 20 de març al 20 de maig de 2014 -Més informació

“Experiències matemàtiques” que, sota el lema PROHIBIT NO TOCAR, les matemàtiques entren per les mans, pretén apropar les matemàtiques a la via quotidiana de persones de totes les edats mitjançant el joc i l’experimentació.

Des de la proximitat. Les emocions com a matèria, Manolo Gómez

Del 17 de gener al 19 de març de 2014 -Més informació

Manolo Gómez des dels anys vuitanta treballa immers en la intimitat del fet pictòric. Ha fet i desfet un llenguatge pictòric intuïtiu, reinventant-se’l a cada nou pas.

Mirem Espriu. Poètica Còdex

Del 8 de novembre al 29 de desembre de 2013 -Més informació

L’any 2013 s’escau el centenari del naixement de Salvador Espriu i Castelló. En el marc dels actes de celebració de l’Any Espriu al Museu de l’Art de la Pell acull l’exposició “Mirem Espriu”, del col•lectiu d’artistes Poètica Còdex.