Passades

Narratives del desconcert

Del 17 de febrer al 2 de juny de 2024 -Més informació

Quim Domene presenta alguna de les sèries d’obres en que ha estat treballant els darrers anys, realitzades en diferents tècniques, dibuix, pintura, escultura i també l’instal·lació. L’exposició no té format d’antologia, sinó que vol ser un diàleg amb l’espai expositiu, entre natura i cultura, i entre el món contemporani i l’antiguitat.

Animals singulars

Del 25 de novembre al 21 de gener de 2024 -Més informació

L’interès dels artistes en els animals no ha estat una cosa ni excepcional ni excèntrica. Ben al contrari, és un tema que ha estat ben present durant les avantguardes i des de la segona meitat del s. XX fins a l’actualitat. Exposició col·lectiva en paral·lel amb la de «Bèsties» del MEV, Museu d’Art Medieval de Vic.

Pintura vital

Del 16 de setembre al 12 de novembre de 2023 -Més informació

La nova exposició temporal del Museu de l’Art de la Pell porta una retrospectiva de l’artista Carmen Castilla. La mostra recull una selecció d’obres, en paper i tela, realitzades entre els anys 2003 i 2023. La inauguració es farà el dissabte 16 de setembre, a les 12 h.

Trajectòria ’23

Del 8 de juny al 23 de juny de 2023 -Més informació

TRAJECTÒRIA és la presentació dels Projectes Finals que han realitzat els alumnes en acabar els seus estudis a l’Escola d’Art de Vic. L’exposició mostra el projectes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior.

Història de les mans

Del 3 de juny al 27 de agost de 2023 -Més informació

«Història de les mans» és una exposició itinerant organitzada pel Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i els municipis que l’acullen. La inauguració serà el dissabte 3 juny, a les 12h, al MAP.

Naturae

Del 11 de febrer al 14 de maig de 2023 -Més informació

Eudald Alabau porta al nostre museu una exposició antològica que mostra una retrospectiva del seu treball com a artista plàstic en el decurs del temps, amb temàtiques i tècniques de pintura, escultura, instal·lacions, performances i temes de land art. L’exposició s’ha prorrogat fins al 14 de maig.

A frec

Del 17 de novembre al 8 de gener de 2023 -Més informació

El color i la seva dinàmica, tan complexa com apassionant, en la pintura i en la ceràmica, són els motius d´aquesta exposició. Una proposta que Carme Collell, Marià Dinarès i Toni Garcia plantegen com un diàleg entre un conjunt d’obres que s’han treballat sobre diferents suports i amb diversitat de materials i tècniques.

[…] de l’andana estant

Del 17 de setembre al 23 de octubre de 2022 -Més informació

“De l’andana estant, o des del taller, l’artista s’adona que tots els objectes que s’ajup a aplegar tenen un encant dolorós que li trasbalsa els sentits”. Quique Giménez ens presenta la seva nova exposició, a cura d’Ana M. Palomo, el proper dissabte 17 de setembre, a les 12h, i es podrà visitar fins al 23 d’octubre.

Músiques

Del 3 de setembre al 28 de setembre de 2022 -Més informació

Set exposicions de fotografia relacionades amb la música tindran lloc a Vic durant el mes de setembre, coincidint amb el 34è MMVV. El nostre museu hi participa amb la mostra fotogràfica “Músiques”, de Carles Costa

Ser arbre

Del 8 de juliol al 28 de agost de 2022 -Més informació

Davant les creacions de Josep Morral, se’ns fa patent el valor dels arbres en el fràgil equilibri de la vida “L’art és a l’interior de l’arbre. Per les clivelles de l’escorça vessa pintura com si fos saba, i esdevé l’energia que fa moure l’artista. La natura és art en estat pur.”

Trajectòria ’22

Del 9 de juny al 26 de juny de 2022 -Més informació

TRAJECTÒRIA és la presentació dels Projectes Finals que han realitzat els alumnes en acabar els seus estudis a l’Escola d’Art de Vic. L’exposició mostra el projectes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior.

Ser-hi

Del 9 de abril al 27 de maig de 2022 -Més informació

Celso Pereira presenta al nostre museu unes obres que es relacionen profundament amb la natura, en un procés creatiu vinculat a l’emoció del lloc i la seva evocació.

Exposició temporal “Indòmit”

Del 20 de gener al 21 de març de 2022 -Més informació

L’obra de l’Albert Coma Bau versa sobre l’espontaneïtat del traç. Un traç radicalment viu i visceral, lligat al present, en moviment continu i que ressegueix cada racó de la seva obra per impregnar-la d’una actitud altament enèrgica i sensible.

El llegat de la llum

Del 8 de octubre al 9 de gener de 2022 -Més informació

Manel Esclusa és fotògraf en tots els sentits. Una llevadora de la llum. No es podria abordar d’una altra manera l’anàlisi de la seva obra total: la seva matèria primera és la llum, la seva temàtica és la llum, la seva plàstica és la llum. La seva passió creativa ha consistit en entendre i comunicar la relació que existeix entre la llum i l’ull.

Eusebi Baucells. Home i estructures

Del 23 de juliol al 21 de setembre de 2021 -Més informació

La mostra proposa fer un recorregut a través de la trajectòria vital d’aquest artista per tal de descobrir les diferents etapes d’una obra pictòrica intensa i singular. Aquesta exposició s’ha distribuït en tres grans blocs correlatius: L’artista, L’home i La malaltia.

Diorama: records. Xina, 1975

Del 1 de juliol al 31 de agost de 2021 -Més informació

La vigatana Montse Puntí va viatjar per la Xina de la revolució cultural; d’aquell periple s’emportà com a record alguns cartells de l’època. Els veureu exposats en un diorama, recreació simbòlica d’una habitació d’una llar xinesa dels anys 70.

Trajectòria 21

Del 4 de juny al 5 de juliol de 2021 -Més informació

TRAJECTÒRIA és la presentació dels Projectes Finals que han realitzat els alumnes en acabar els seus estudis a l’Escola d’Art de Vic. L’exposició mostra el projectes dels Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior.

L’essència de la vida

Del 14 de maig al 5 de juliol de 2021 -Més informació

La vida és el concepte, l’eix sobre el qual gira la mostra pictòrica d’aquests artistes. Tot traspua vitalisme, moviment, traç, aire, mirades… i aquesta diversitat de projeccions personals individuals sobre una tela, ens despertaran curiositat al visionar-les… i curiositat és VIDA.

Goula. Projecte d’art, joc i memòria

Del 29 de gener al 25 de abril de 2021 -Més informació

Montsita Rierola i Jordi Lafon impulsen un projecte artístic a partir d’una important reserva de peces Goula que els permet treballar aspectes com el joc, la reflexió, la xarxa, l’intercanvi i la participació per establir diferents mirades a partir d’un llegat comú.

Mostra de pessebres

Del 1 de desembre al 5 de gener de 2021 -Més informació

Enguany, el MAP s’ha adherit a la mostra de pessebres que organitza l’Associació de veïns del barri Vic nord, i exposa un pessebre que es podrà vistar gratuïtament durant les festes de Nadal.

Ressonàncies sensorials

Del 23 de octubre al 6 de gener de 2021 -Més informació

Exposició que mostra la decidida voluntat de l’artista Manolo Gómez d’endinsar-se en territoris desconeguts i de cercar noves formes expressives. En aquesta exposició treballa, bàsicament, amb paper plegat i tractat amb diferents materials que deixen empremtes esborradisses a la seva superfície.

Veure o mirar. Retrats a presó

Del 16 de setembre al 18 de octubre de 2020 -Més informació

Treballs del darrer curs de Taller de Fotografia de Lledoners (estiu 2019- estiu 2020), dirigit per Maria Vernet, en el que participen interns de forma voluntària. Totes les propostes d’aquest curs han girat entorn diferents projectes amb la temàtica del retrat.

Resseguir l’espai

Del 5 de setembre al 15 de octubre de 2020 -Més informació

Anna Llimós Vidal ha desenvolupat una tasca de recerca al voltant de la memòria. Des dels seus inicis s’ha fet evident una línia de treball que l’ha portat a buscar l’essència d’allò que ha quedat gravat i allò que ha desaparegut en l’oblit. “Resseguir l’espai” ens convida a mirar el lloc que habitem amb una nova percepció.

Visita guiada “Pells de bosc” amb l’artista Dolors Puigdemont

20 de agost de 2020 -Més informació

Visita guiada a l’exposició temporal “Pells de bosc” amb l’artista Dolors Puigdemont.

Les filles de Durga

Del 5 de juliol al 1 de setembre de 2020 -Més informació

Treball fotogràfic documental de la fotoperiodista Eva Parey. Un testimoni sobre la vida de diverses dones als slums, barris de barraques, de la cosmopolita i bollywoodiana urbs de Mumbai. L’exposició forma part del Festival Nits de cinema oriental de Vic, i es podrà visitar fins a l’1 de setembre.

Pells de bosc

Del 14 de març al 30 de agost de 2020 -Més informació

Els arbres, la seva naturalesa i el seu simbolisme són un fil central de reflexió i experimentació de Dolors Puigdemont. Utilitzant el dibuix, la fotografia, el vídeo i la creació plàstica, ha estudiat fulles, troncs i arrels, i n’ha elaborat treballs amb l’objectiu de reflexionar sobre la síntesi geomètrica i la interpretació simbòlica.

55 artistes (urnes) per la llibertat

Del 17 de gener al 1 de març de 2020 -Més informació

L’exposició “55 artistes (urnes) per la llibertat” mostra el treball d’una cinquantena d’artistes que, amb la seva creació, volen fer visible el seu compromís amb una societat que afirma pacíficament la seva voluntat de llibertat, al mateix temps que denuncien la repressió policial de l’1 d’octubre.

Insígnia Mestre Artesà 2018

Del 13 de desembre al 5 de febrer de 2020 -Més informació

Un any més, l’exposició itinerant La insígnia Mestre Artesà arriba al nostre museu per donar a conèixer els projectes procedents de les escoles catalanes amb cicles superiors de joieria, així com les insígnies guanyadores del 2018. Enguany, la Mestra Artesana convidada és l’osonenca Sandra Quílez, artesana en marroquineria.

David Serra, pintures 1997-2019

Del 9 de novembre al 12 de gener de 2020 -Més informació

David Serra presenta al nostre museu la seva última exposició temporal “David Serra, pintures 1997-2019″, que consisteix en un recorregut per la seva trajectòria artística que l’ha portat a viatjar molt, així com a viure als Estats Units, a l’Amèrica Central i a l’Argentina, entre altres llocs.

La mamba verda al paradís

Del 14 de setembre al 31 de octubre de 2019 -Més informació

El proper dissabte 14 de setembre, a les 18h, inaugurarem la nova exposició temporal. En aquesta ocasió, tindrem escultures de l’artista Josep Ricart i Rial, pertanyents a quatre exposicions que ha presentat aquests darrers anys a Bilbao, Roma, Vinaròs i París.

Art i Art

Del 4 de juliol al 1 de setembre de 2019 -Més informació

Mostra col·lectiva on s’estableix un diàleg entre els paisatges de Josep Vivet i les obres de caràcter conceptual de Miquel Pratdesaba. Els mateixos artistes oferiran una visita guiada a l’exposició el proper dissabte 10 d’agost a les 17.30h per conèixer tots els detalls de la seva obra.

Ombres de Siam

Del 2 de juliol al 1 de setembre de 2019 -Més informació

Exposició organitzada amb la col·laboració del Festival Nits de Cinema Oriental, on es podran contemplar algunes de les ombres tailandeses més significatives que es conserven a la reserva del museu: des d’animals fins a figures humanes, passant per objectes ornamentals i cerimonials.

Trajectòria 19

Del 6 de juny al 24 de juny de 2019 -Més informació

Exposició col·lectiva amb treballs fets pels alumnes del Cicle Superior de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

Teatre cremat, teatre oblidat

Del 12 de maig al 1 de setembre de 2019 -Més informació

A través de documentació, fotografies i una maqueta feta per l’osonenc Miquel Parareda i Codina, recordarem el tràgic incendi del desaparegut Teatre Principal de Vic que va produir-se fa exactament 100 anys. L’exposició es podrà visitar fins a l’1 de setembre.

La Farinera, art a la fàbrica

Del 10 de maig al 2 de juny de 2019 -Més informació

Nadal i Reis al MAP! Activitats familiars

Del 19 de desembre al 6 de gener de 2019 -Més informació

Des del museu, proposem diverses activitats pensades per a tots els públics (familiar, adult i infantil). Coincidint amb les festes de Nadal, oferim activitats i tallers d’artesania per als més petits.

Visita familiar Tres Reis, tres selles. Els orígens de la Cavalcada a Vic

Del 27 de novembre al 5 de gener de 2019 -Més informació

Veniu amb la família a visitar els tresors que amaga l’exposició Tres Reis, tres selles. Els orígens de la Cavalcada a Vic.

Tres Reis, tres selles. Els orígens de la cavalcada a Vic

Del 27 de novembre al 5 de gener de 2019 -Més informació

Amb motiu del 75è aniversari de la cavalcada de la ciutat, el Museu de l’Art de la Pell de Vic exposa “Tres Reis, tres selles, els orígens de la Cavalcada a Vic” una exposició d’objectes que els reis utilitzen en el seu llarg viatge d’orient des de fa milers d’anys.

Osona, 50 milions d’anys enrere

Del 29 de setembre al 5 de gener de 2019 -Més informació

Fa entre 58 i 32 milions d’anys, la gran conca que avui és Osona s’anava omplint de sediments marins i continentals. L’exposició reflecteix un gran esclat de vida marina així com les mostres fossilitzades de la seva activitat. Tot aquest patrimoni paleontològic és excepcional per la seva diversitat i qualitat.

El so de la pell

Del 5 de juliol al 31 de octubre de 2018 -Més informació

Coincidint amb la Festa Major de Vic inaugurarem una nova exposició temporal de producció pròpia, on els protagonistes seran instruments musicals d’arreu del món que, fins ara, teníem guardats a la reserva del museu.

Síntesi pictòrica vital, de Josep M. Forcada

Del 3 de juliol al 2 de setembre de 2018 -Més informació

Aquesta exposició presenta un nombrós recull d’obres d’art de Josep Maria Forcada i Casanovas, de diverses etapes pictòriques i especialment de la seva última època. A través d’aquest recull excepcional podem observar com l’autor es va desprenent d’influències clàssiques per anar cercant amb més intensitat la força impressionista.

Trajectòria ’18

Del 25 de maig al 24 de juny de 2018 -Més informació

Presentació pública del projecte que realitza l’alumnat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic al finalitzar un cicle formatiu o els estudis superiors. L’exposició és una mostra ben variada de les diverses disciplines plàstiques que els alumnes han treballat durant el curs. INAUGURACIÓ: Divendres 25 de maig a les 19h.

Entrepells

Del 6 de abril al 13 de maig de 2018 -Més informació

Aquesta exposició neix a partir del treball realitzat per part de tots els alumnes de La Farinera CAVV. Els alumnes són d’edats molt diverses i tots han treballat entorn la pell, el que ofereix una mostra molt interessant i enriquidora sobre l’ús i el treball de la pell.

La insígnia Mestre Artesà 2017

Del 5 de març al 3 de abril de 2018 -Més informació

Un any més, l’exposició itinerant La insígnia Mestre Artesà arriba al nostre museu per donar a conèixer els projectes procedents de les escoles catalanes amb cicles superiors de joieria, així com les insígnies guanyadores del 2017. Enguany, el Mestre Artesà convidat és el ceramista osonenc Pep Madrenas.

Advanced post-nuclear romanticism

Del 9 de febrer al 1 de abril de 2018 -Més informació

Pintures de gran format que envolten el visitant, l’isolen i l’encasten en el bell mig d’un nucli pictòric original, convertit en autèntic generador d’un conjunt de treballs que porten ja uns quants anys de gestació.
INAUGURACIÓ: Divendres 9 de febrer, a les 19h.

Blanc i negre

Del 17 de novembre al 28 de gener de 2018 -Més informació

Anna Pont presenta una exposició on mostra alguns dels seus treballs realitzats des del 2012. S’hi podrà veure com experimenta amb diversos suports i tècniques d’on sorgeixen nous camins d’expressió, demostrant que entre el blanc i el negre hi ha una àmplia gamma de grisos.

Teatre d’ombres xinès

Del 5 de setembre al 30 de setembre de 2017 -Més informació

Aquest estiu, el MAP ha tret de la reserva del museu una part de la col·lecció de figures xineses que s’utilitzaven a principis del segle XX per a fer teatre d’ombres. És una bona oportunitat per conèixer de prop aquests objectes i el seu magnífic treball en pell.

Cartells de Festa Major del carrer de Gurb

Del 2 de agost al 3 de setembre de 2017 -Més informació

En motiu de les festes del barri del carrer de Gurb, enguany s’inaugurarà una petita exposició temporal al nostre museu on es podran veure els cartells de les festes del barri, conservats des del 1930 fins avui, entre d’altres curiositats lligades al barri.

Paisatges d’Osona a peu de cavallet

Del 30 de juny al 30 de setembre de 2017 -Més informació

Exposició formada per 31 pintors osonencs, de trajectòria reconeguda i que aportaran un total de 62 obres pintades a l’aire lliure. Aquestes obres mostraran diversos racons especials i emblemàtics de la nostra comarca des del punt de vista artístic.