Al Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, més enllà de donar suport a les polítiques locals d’art contemporani de la nostra demarcació, i al Museu Nacional d’Art de Catalunya, més enllà de col·leccionar, estudiar conservar i exhibir els seus fons, tenim per missió connectar la ciutadania amb l’art per facilitar l’accés i la generació d’idees, la creativitat, l’educació i el coneixement. Amb «Història de les mans» volem compartir aquests objectius amb els ajuntaments que participen en la itinerància i els visitants de l’exposició. «Història de les mans» planteja un diàleg entre obres d’artistes contemporanis i obres de la col·lecció del MNAC. La comissària, Alexandra Laudo, articula el diàleg en nou àmbits temàtics —Les mans, l’autoritat, el poder; Les mans, la lectoescriptura,
la història; Les mans, el control, la determinació; Les mans, el treball, les cures; Les mans, els diners, el valor; Les mans, els pits, el martiri; Les mans, la medicina, el cos malalt; Les mans, el desig, el pecat i Les mans, els inicis, els finals— i proposa una selecció de vint-i-cinc obres dels artistes Antoni Abad, Isabel Banal, Isabel Barios, Damià Campeny, Colita, Mirari Echávarri, Raquel Friera, Camille Henrot, Fermín Jiménez Landa, Claudi Lorenzale, Mestre de Cinctorres, Joan Morey, Antoni Muntadas, Levi Orta, Pasqual Ortoneda i María Sánchez, així com també obres anònimes dels segles XIII, XV, XVI i XVIII i monedes del segle XX.
I, per enriquir aquest diàleg entre obres d’artistes contemporanis i obres de la col·lecció del MNAC, «Història de les mans» convida els municipis participants en la itinerància a incorporar obres locals. En aquesta ocasió, l’obra convidada és ‘Entre mans’, una obra de Marià Dinarès, en procés des de 2004 i que es podrà veure al nostre museu i a l’aparador d’ACVic.
Amb la voluntat d’oferir recursos als visitants per contextualitzar i aprofundir en les temàtiques i els plantejaments de l’exposició, «Història de les mans» també ofereix un servei educatiu, activitats vinculades, espai de documentació i catàleg, així com recursos d’accessibilitat per afavorir l’experiència de la visita. Podeu consultar tota la informació clicant aquí.
La comissària Alexandra Laudo fou premiada per l’Associació Catalana de Crítica d’Art per la seva capacitat de transitar per diferents moments històrics en aquesta exposició i per convidar a la reflexió.
L’exposició es podrà visitar fins al 27 d’agost.