Xarxes

XMO

xarxamuseusosonaEl Museu de l’Art de la Pell forma part de la XMO (Xarxa de Museus d’Osona) és una xarxa de museus molt formada per 9 museus que reuneixen uns trets distintius de qualitat, diversitat, creativitat, i, sobretot de vocació educativa, units amb la voluntat d’esdevenir un referent per a les escoles de Catalunya.

L’objectiu amb el qual treballa XMO és el de ser una eina de treball complementària als programes d’estudi i de les activitats que es fan a les escoles. Les activitats didàctiques que es proposen (tallers, rutes, sortides i visites) han estat dissenyades per educadors especialitzats en l’àrea temàtica que es proposa.

http://www.museusosona.cat/

Xarxa d’adoberies històriques de Catalunya

adoberiesEl MAP forma part de la Xarxa d’adoberies històriques de Catalunya que engloba el municipis de Granollers, Igualada, Lleida, Tàrrega i Vic, on es conserven importants testimonis i restes del patrimoni relacionades amb les adoberies antigues de caràcter històric, moltes de les quals s’han convertit en museu, centre d’interpretació o bé en espai patrimonial.

La importància de les restes conservades és el que va impulsar  la creació de la Xarxa d’adoberies històriques de Catalunya que integra cadascun dels espai conservats i vetlla per millorar-ne la conservació, l’estudi, la investigació, la documentació i la difusió.

http://www.museugranollers.org/xarxa-adoberies/index.html