L’essència de la vida

“Diuen que els homínids sempre hem tingut la necessitat d’omplir el buit. Tenim por del blanc absolut. D’un mur despullat o d’una tela nua. Necessitem el color, el contrast d’un blanc i negre, els grisos. Volem donar VIDA al no res, amb les nostres mans, amb la imaginació, amb abstracció … volem projectar-nos a l’espai blanc que tenim al davant per reafirmar-nos que estem vius. Volem deixar petja, volem documentar, volem que vegin com veiem. D’una natura morta, d’un retrat, d’un paisatge en congelem l’instant. No, no errem. No estarem davant d’una escena presa en el temps. Al pintar-la li injectem ànima. Aquesta ànima perdurarà per els segles dels segles. Connectarem amb el pintor encara que faci centúries del seu acte artístic. VIDA eterna dins l’enquadrament. L’escena ens pertorba, ens commou, ens impressiona, ens entristeix o motiva, ens fa plorar o riure … Concloent, ens regala VIDA.

COL·LECTIU PRISMA n’és conscient del vitalisme que neix d’un pinzell, d’una espàtula, d’un tub de pintura i us volen regalar instants, impressions, sensacions, reflexions. Volen compartir les seves creacions perquè us les feu vostres i les visqueu. Des d’escenes bíbliques a paisatges abstractes, de retrats hiperrealistes a bodegons, de instants de la vida a fantasies surrealistes, sempre però enllaçades per un nexe comú vitalista. Deixeu-vos emocionar, gaudiu i que aquest torrent pictòric us regali un preciós viatge per l’ESSÈNCIA DE LA VIDA.” — Joan Rovira.

La vida és el concepte, l’eix  sobre el qual gira la mostra pictòrica d’aquests artistes. La vida la trobarem en el retrat d’una persona, en el fragment d’un paisatge veí, en l’explosió abstracte de colors, en les coses que ens regalen vida també… la flora, la fauna, el que ha creat l’home, la mar, la terra, els somnis, la fantasia … tot traspua vitalisme, moviment, traç, aire, curiositat, mirades … i aquesta diversitat de projeccions personals individuals sobre una tela, ens despertaran curiositat al visionar-les … i curiositat és VIDA.

“L’essència de la vida”, exposició temporal col·lectiva, es podrà visitar del 14 de maig al 5 de juliol de 2021. La inauguració es farà el mateix divendres 14 de maig, a les 19h.