Veure o mirar. Retrats a presó

Treballs del darrer curs de Taller de Fotografia de Lledoners (estiu 2019- estiu 2020), dirigit per Maria Vernet, en el que participen interns de forma voluntària. Les activitats artístiques són opcionals i el Taller de Fotografia és una de les que ofereix el Centre. Totes les propostes d’aquest curs han girat entorn diferents projectes amb la temàtica del retrat. La responsable del taller creatiu determina els projectes però tan sols els hi estableix unes premisses bàsiques; a vegades conceptuals, tècniques o estètiques (depenent del projecte). Aquestes tan sols són excuses per aprendre una tècnica fotogràfica (digital, analògica o lumínica) a mesura que es treballa, per tal de realitzar una obra que finalment serà comú entre tots els participants. L’exposició de les obres és sempre una manera de celebrar l’aprenentatge i possibilita el vincle cultural amb l’exterior, necessari en ambdues direccions.

La mostra està dividida en diferents sèries fotogràfiques que posen de manifest els sentiments, les esperances i els anhels d’uns interns obligats a viure un doble confinament. Entre les desenes de retrats que ompliran la sala gran del Museu de l’Art de la Pell s’hi podrà veure també les obres d’alguns dels presos polítics catalans privats de llibertat des de fa més de dos anys, com recorda la regidora de Cultura, Susagna Roura.

El dia 16 de setembre a les 5 de la tarda, s’oferirà una xerrada inaugural al pati exterior de la Biblioteca Joan Triadú de Vic, amb Maria Vernet, l’artista que ha dirigit les activitats i amb la participació d’alguns interns que explicaran la seva experiència. La presentació anirà a càrrec de la regidora de Cultura, Susagna Roura. Aquesta activitat forma part de l’itinerari Art i llibertat de les Propostes de tardor dels Centres Cívics de Vic. Per assistir a l’acte cal inscripció prèvia al web https://centrescivics.vic.cat/

L’exposició es podrà visitar del 16 de setembre al 18 d’octubre.