Les filles de Durga

LES FILLES DE DURGA
d’Eva Parey

A la cosmopolita urbs de Mumbai, la terra de les oportunitats, milions de persones tracten d’iniciar una segona vida. Coneguda com ‘la mina d’or’, aquesta ciutat alberga un 60% de la seva població en ‘slums’, barris improvisats de barraques, que creixen sota l’ombra dels grans edificis. Allí tot és possible, fins i tot per la dona, que a la Índia neix condicionada pels dictàmens que marca la societat, però que a Mumbai pot sortir del model convencional i portar una vida independent.

“Les filles de Durga” és una amalgama del coratge de les dones en diverses situacions, al·legoria de la força que posseeix la deessa guerrera Durga, coneguda com la invencible. Aquest treball fotogràfic recull el testimoni de vàries dones que viuen de forma independent, perquè la vida les ha conduït a aquesta situació, així com el cas de dones que aspiren a tenir poder de decisió a la seva pròpia vida, sense que la vida les aboqui a la soledat imposada. També s’inclou la mirada de noies joves que esperen amb il·lusió poder canviar el seu propi destí. Tot això, sobre l’escenari d’una Mumbai Bollywoodiana, com a paradigma de la terra dels somnis.

Aquesta exposició forma part del Festival Nits de cinema oriental de Vic, i es podrà visitar del 5 de juliol a l’1 de setembre.