Dia Internacional dels Museus

Com cada any, el 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, i per gaudir-ne millor hem programat diverses activitats que ens apropen a l’art i a la cultura de manera festiva:

Dijous 18 de maig: Jornada de portes obertes. Tot el dia

– Dissabte 20 de maig, a les 18h: Visita guiada a l’exposició temporal “Nix; d’artistes com a cecs i de cecs com a artistes”. Àlvar Calvet realitzarà una visita guiada gratuïta a la seva exposició per explicar-nos com va sorgir la idea d’experimentar amb la ceguesa per crear la seva obra. L’exposició es podrà visitar fins el 21 de maig.

Dissabte 20 de maig, de 20h a 22h: La nit dels museus. Entrada gratuïta.

  •  Passeig per la història del guadamassil. Recorregut de 20min a les 20h i a les 21h. El Museu de l’Art de la Pell destaca per la seva col·lecció en objectes decorats amb guadamassil, una tècnica artística aplicada en la pell de gran qualitat i sumptuositat. Coneixerem en què consisteix aquesta tècnica, així com la seva història i la seva utilitat (tan quotidiana com litúrgica).
  • Amb els ulls tancats. De 20h a 22h. Àlvar Calvet, autor de l’actual exposició temporal “Nix: d’artistes com a cecs i de cecs com a artistes”, amb els ulls tapats i valent-se només del tacte i la intuïció, realitzarà retrats a tots aquells que vinguin a la nit dels museus.