Advanced post-nuclear romanticism

L’exposició de l’artista osonenc Irim Lux (A.K.A Jordi Miralpeix) ens mostra una línia de treball molt concreta i vinculada al temps en què s’ha estat gestant. Provinent d’etapes anteriors i avançant cap a noves projeccions, podem veure l’evolució d’un treball que s’ha posicionat en l’existència actual de la pintura i el planteja­ment del seu significat en la societat. A partir de la pintura de gran format, el dibuix i la serigrafia es reivindica la imatge fixa.

En paraules del mateix Irim Lux:

La pintura viu com l’arbre del costat del riu però amb el poder sobrenatural de l’actiu preconscient, tant amagat a la humanitat… d’aquí la seva llum divina i tan nostra. Em dirigeixo cap al prebatec, el meu camí invisible, inimaginable, zona de matèria fosca i motor absolut. M’uneixo i pinto sense intencions representatives, expressives o comunicatives; deixo a l’acte fer… com fàbrica construïda per membrana.

Advanced post-nuclear romanticisme ens situa en un estat de connexió i d’observació, no d’inici, sinó ja establerts amb una nova natura i espai: la recança d’aquelles cèl·lules que evolucionen i es reprodueixen per generar vida, absorbint la llum i mutant per adaptar-se als canvis del seu entorn.

INAUGURACIÓ: Divendres 9 de febrer, a les 19.00h.